top of page

Yhdenvertaisuus Luovassa Suunnittelussa

Jutellaan vähän on Grafia ryn keskustelukonsepti, jossa paneudutaan ajankohtaisiin aiheisiin ja visuaalisen viestinnän suunnittelijoita puhututtaviin ilmiöihin.


Kansainvälisenä muotoilunpäivänä Grafia järjesti verkkokeskustelun, jossa pureuduttiin yhdenvertaisuuteen luovassa suunnittelussa, ”Design for Each and All”. Virtuaalikeskustelussa juttelemassa olivat Pehmee kollektiivin Caroline Suinner ja Meriam Trabelsi, ATAÁ Agencyn toinen perustajajäsen Wanda Holopainen sekä TietoEVRYn Hanne Haapoja joka on ollut mukana tekemässä muun muassa runsasta huomiota saanutta The Polite Type kampanjaa. Keskustelun moderoi graafinen suunnittelija, esiintyvä taiteilija ja kulttuuri- ja taidekentän toimija Kiia Beilinson.


“Jokaisella toimialalla tarvitaan tällä hetkellä pitkäjänteistä, tarkoituksellista ja uutteraa kollektiivista vastuuvelvollista tekemistä moninaisuuden, inkluusion ja yhdenvertaisuuden saralla. Tahtotila ja motivaatio sekä omien etuoikeuksien tiedostaminen ovat tärkeä osa, jotta päästään tekoihin kohti yhdenvertaista yhteiskuntaa. Vie aikansa, jotta pystymme rikkomaan historian aikana rakennetut rakenteet jotka vielä pitävät yllä epätasa-arvoa. Muitetaan, että tahtotila ei kuitenkaan poissulje vastuuvelvollisuutta vaikuttamiseen ja että etuoikeuksien tunnustaminen ei automaattisesti johda tekoihin, “ muistelee Wanda.

Comentarios


bottom of page