top of page

Ataá Agency ja Smile Audiovisual lähtivät yllättävään yhteistyöhön


Kuvassa Ataà Agencyn perustajat Wanda ja Naomi Holopainen sekä Smileaudiovisualin perustaja Sasu Sorkio.

Kaksi suomalaista markkinointitoimistoa, yritysviestintään ja videotuotantoihin erikoistunut Smile Audiovisual ja moninaisuuteen, yhdenvertaisuuteen ja inkluusioon erikoistunut Ataá Agency ovat aloittaneet normaalista poikkeavan yhteistyön, jolla osapuolet haluavat rikkoa alan siiloja.


Toimistot ovat nimittäin muuttaneet työskentelemään saman katon alle, mikä mahdollistaa yritysten välillä tiiviin yhteistyön. Aiemmin toimistot olivat lähinnä kilpailijoita keskenään, nyt ne ovat yhteistyökumppaneita.


Yhteistyön tavoitteena on muuttaa perinteisiä yritysmaailman toimintamalleja, jossa kilpailu on hyvin keskeisessä roolissa. Toimistojen mielestä ajatusmallia pitäisi siirtää kilpailijoista toimialakumppaneiksi.


– Haluan nostaa esille pehmeiden arvojen kanssa työskentelyn. Minne yritysmaailma ja sen tulevaisuus on menossa. Toivon, että siellä on enemmän ihmislähtöisiä ja pehmeitä arvoja, tunneälyä ja yhdessä tekemistä. Yksilökeskeinen yhteiskunta on puskenut meitä kilpailukulttuuriin, mikä rajaa yhteistöiden laajuutta. Miten voitaisiin lisätä alan sisäistä yhteistyötä tai raja-aitojen rikkomista eri alojen ja tieteenalojen keskuudessa. Pyrimme tuomaan Smile x Ataá -yhteistyössä esille, että aina ei tarvitse kilpailla toinen toisiaan vastaan, vaan jos tullaan yhteen, niin voimme kehittää toinen toisiamme, sanoo Ataán perustajajäsen Naomi Holopainen.


Yhteistyöidea syntyi, kun Smile Audiovisualin toimistolle syntyi vapaata tilaa etätyöskentelyn myötä. Smile Audiovisualin toimitusjohtaja Sasu Sorkio ehdotti tuolloin, että uutta toimistotilaa etsinyt Ataá muuttaisi samoihin tiloihin.


Toimistoilla on erinomaiset lähtökohdat yhteistyöhön, sillä molempien osaaminen tukee toisen osaamista. Lisäksi yrityksiä yhdistää sama arvomaailma: molemmille on tärkeää diversiteetin edistäminen yhteiskunnassa.


– Yhdistimme kaksi erilaista yritystä saman katon alle Big brother-tyyliin. Katsotaan, mitä hienoa yhteistyöstä vielä syntyy, sanoo Sorkio.

Yhteistyöllä halutaan myös rohkaista muita yrityksiä ajattelemaan avoimin mielin.
Logon on suunnitellut Calvin Koivisto.

Komentarze


bottom of page